Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen grisskylt sattes upp utanför polishuset i Avesta

"Se upp för grisar" var meddelandet som någon ville skicka till polisen i Avesta under helgen. Händelsen väckte stor uppmärksamhet och debatt i sociala medier.

Annons

Under lördagskvällen stals en skylt ifrån en gård i Avesta.

Den stulna skylten sattes sedan upp i polisbacken vid Avestas polisstation och bild på detta lades upp i Facebook-gruppen för Avestabor.

Händelsen skapade stor uppmärksamhet i Facebookgruppen "Du vet att du är från Avesta om du..." och det rådde delade meningar. Vissa fann händelsen roande medan andra upprördes över det faktum att skylten stulits och flyttats dit.

Läs även: Varning för gupp hela j*vla vägen – tokiga vägskyltar i Dalarna

En bild på den stulna skylten lades ut i Facebook-gruppen

Skylten ägs av en grisen "The pig" som bor i Avesta.

Grisen i fråga har själv också en egen Facebook-sida, där Sandra Berger, grisens ägare, skrev en skämtsam kontaktannons för sökandet efter skylten.

I detta inlägg bjuder "grisen" in allmänheten till att besöka gården, komma på fika samt även få hjälp med att göra sin egen skylt med liknande budskap. Inlägget innehöll alltså även en subtil önskan om få tillbaka originalskylten.

Läs även: Flyttade på vägskylt – bilister lurades ut i skogen

En skämt riktat till polisen i Avesta gavs också i inlägget, som i och med anledningen till skyltens uppförande utanför stationen måste ha gjort ett visst intryck på befolkningen för att förtjäna den. Detta var enligt Sandra Berger själv inte något negativt menat.

Sandra Berger ville vända stölden av hennes skylt till något roligt.

– Den första känslan var väl att det var tråkigt att skylten blev stulen, men sen är jag en sådan som försöker se allt positivt och istället ville göra något kul av det. Polisen får jättegärna komma och hälsa på, jag tycker bara att det skulle vara roligt. Att de blir kallade grisar tycker jag bara är härligt, då vi som känner grisar vet att det inte är något negativt. Grisar är snarare bara något positivt i mina ögon, berättar Sandra Berger.

Så här ser varningsskylten ut som Sandra Berger satt upp utanför sitt hus.

Skylten har Sandra tillverkat själv och finns på grund av risken att hennes djur springer ut på den väldigt närliggande 70-vägen utanför hennes hus. Alla djur på gården går lösa, så att skylten står där är för allas bästa, enligt Sandra.

Så här kommenterar Björn Mattsson, vakthavande befäl vid polisen, den stulna skylten:

– Det låter som ett dåligt skämt. Att någon vill skämta med oss får vi tåla, men jag tycker synd om den som blir tvungen att hämta sin skylt och montera upp den igen. Att stjäla är högst olämpligt.

Sandra Berger säger att hon inte tänker polisanmäla händelsen.

Läs även: Udda vägskylt om nudistzon stoppar fartdårar

Sandra Berger och grisen
Så här skrev Sandra Berger på sin Facebooksida.

Mer läsning