Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen grep man som sprang från trafikolycka – han döms nu till dagsböter

Mannen sprang från en bil, som just kört in i ett räcke. När polisen grep mannen hittade de en kniv i hans ficka, samt konstaterade att han verkade vara påverkad av narkotika.
Nu döms mannen för ringa narkotikabrott samt knivinnehav. Han erkänner det förstnämnda brottet.

Annons

En man från Avesta kommun döms av Falu tingsrätt till dagsböter för knivinnehav samt ringa narkotikabrott. De båda brotten begicks i Krylbo i oktober 2017.Foto: Jessica Gow/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Smutsig snö dumpas nära Dalälven - svårt för kommunen att hitta bra plats

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 20-årsåldern och bosatt i Avesta kommun.

Den 19 oktober i fjol befann sig mannen i en bil på Järnvägsgatan i Krylbo, i Avesta kommun. En polispatrull genomförde en kontroll när de noterade att bilen åkte förbi i hög hastighet. Bilen körde sedan in i en trafikdelare samt ett räcke. Den nu dömde mannen sprang sedan från platsen men kunde gripas av polisen på plats. Det framgår dock inte av domen om mannen även var chaufför av bilen.

Provtagningen visade att mannen hade narkotika i kroppen, som visade att han hade brukat hasch före händelsen. Dessutom hittade polisen en kniv i mannens ficka.

Mannen har erkänt att han provade narkotika några dagar tidigare, men att han inte minns vad det handlade om för slags narkotika. När det gäller knivinnehavet så har mannen uppgett att han hade fått kniven i present tidigare samma dag och därför förnekade han brott.

Tingsrätten anser att det står klart att mannen begått brottet ringa narkotikabrott och köper inte mannens förklaring om att han fått kniven som present.

Falu tingsrätt dömer mannen för ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen döms till att betala 60 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för urinanalys, som uppgick till 698 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons