Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlare ska behandlas

En 24-årig man från Avesta har dömts för misshandel och olaga hot. Han döms till skyddstillsyn och ska dessutom genomgå frivårdens program Beteende-samtal- förändring, samt genomgå ett program för alkoholavvänjning.

Annons

Förra året var 24-åringen tillsammans med sin flickvän hos flickvännens föräldrar på en kräftskiva. 24-åringen blev rätt berusad och ville åka hem. Flickvännens mor talade med honom och föreslog att han istället skulle sova över, men kan knuffade omkull henne tre gånger. När hon berättade det, brast det för dottern och hon berättade om hur han vid flera tillfällen hotat henne, bland annat med att X-team skulle komma.

I domen framgår att han berättat att han hotat flickvännen. Syftet var att skrämma henne, men att det fanns någon sanning bakom hoten. Att hoten skulle vara brottsliga, förnekade han. Han erkände även att han knuffat omkull modern, men förnekade brott eftersom syftet inte varit att skada henne.

Normalt ska hot och misshandel av detta slag leda till fängelse. Tingsrätten konstaterar dock att brottsligheten är alkoholrelaterad och att skyddstillsyn i kombination med alkoholavvänjning är den bästa påföljden. Rätten tar då även hänsyn till att 24-åringen fortfarande är tillsammans med sin flickvän.

Mer läsning

Annons