Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade och knivskar sin gravida fru – döms till fängelse i ett år och åtta månader

Ett år och åtta månader i fängelse – det blir påföljden för den Avestabo som nu döms för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Knytnävsslag mot ögonen, stryptag, slag i huvudet med en mobiltelefon och en hantel, knivskärning i halsen, ständiga dödshot och upprepad misshandel, bland annat under hennes graviditet – det är vad en Avestabo i 30-årsåldern utsatte sin fru för mellan januari 2016 och april 2018.

Läs även: En man ska ha misshandlat sin gravida fru – åtalas för grov kvinnofridskränkning

Åtal väcktes i början av juni i år och under hela processen fortsatte mannen att neka till brott. Han vidgav visserligen att han bitit kvinnan i kinden vid ett tillfälle – men menade att det inte skett uppsåtligen.

Nu har Falu tingsrätt kommit med sin dom i fallet. I den konstaterar de att Avestabon varken kunnat lämna några troliga förklaringar till kvinnans dokumenterade skador eller kunnat förklara på vilket sätt bettet i kinden inte var uppsåtligt. De finner däremot kvinnans uppgifter som trovärdiga och detaljrika utan överdrifter eller svårförklarade moment.

Påföljden för mannen, som döms för grov kvinnofridskränkning, blir fängelse i ett år och åtta månader. Mannen ska även betala 90 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons