Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha hotats med kniv i matbutik

En man i 30-årsåldern ska tre gånger under samma dag ha riktat hot mot flera personer. Det hela inträffade i början av november i Horndal.

Annons

Nu åtalas mannen vid Falu tingsrätt för tre fall av olaga hot och ett fall av övergrepp i rättssak. Enligt åtalet ska mannen dels ha hotat en annan man genom att säga att han skulle döda honom samtidigt som han viftade med en kniv mot honom och gjorde "huggrörelser". Detta ska ha inträffat på en adress i Horndal.

Samma dag ska han även ha riktat en kniv mot en annan man och sagt att han skulle döda honom på Ica Supermarket i Horndal.

Mannen ska ytterligare en gång under samma dag ha hotat samma man som han hotade på Ica, då på en annan adress i Horndal. Vid det tillfället ska även en kvinna som befunnit sig på platsen blivit hotad av mannen, som även då viftade med en kniv och sa att han skulle döda mannen och kvinnan.

Senare under dagen ska mannen även ha ringt till en av männen han tidigare hotat med kniv och sagt att det skulle bli synd om honom eftersom han polisanmält det tidigare hotet.

Den åtalade mannen erkänner samtliga gärningar som han åtalats för.

Nyligen åtalades mannen även misstänkt för att ha dödshotat sin hustru, via flera telefonsamtal. Han erkände även dessa brott.

Läs även: Åtalad make ska ha hotat att döda sin hustru med yxa – inspelade telefonsamtal utgör bevisning

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons