Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna frikänns från misstankar om häleri – visste inte gåvorna var stöldgods

En kvinna från Avesta kommun har frikänts från misstankarna om häleri. Kvinnan har berättat att hennes tidigare sambo givit henne saker som sedan visade sig vara stöldgods.
Falu tingsrätt anser att det inte går att bevisa att kvinnan begått brottet.

Annons

En kvinna från Avesta kommun har frikänts från misstankarna om häleri. Kvinnan har berättat att hennes tidigare sambo givit henne saker, bland annat smycken, som sedan visade sig vara stöldgods. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Två tomter på det nya industriområdet vid Källhagen – detaljplanen ute på samråd

Cancersjuka hästen Flicka från Avesta engagerar – människor från hela landet skänker pengar till operationen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan i fråga är bosatt i Avesta kommun. Hon åtalades tidigare misstänkt för häleri efter att stöldgods från ett inbrott i Avesta kommun hittades i kvinnans bostad. Kvinnans tidigare sambo erkände sedan att han hade stulit stöldgodset vid inbrottet, som begicks i slutet av juli i fjol.

Kvinnan har hela tiden förnekat brott. Hon har medgett att hon har tagit emot flera saker, bland annat sminkprodukter och olika smycken, från sin dåvarande sambo men att hon trodde att detta handlade om saker som han hade köpt. Hon ville inte fråga hur ex-sambon hade råd att köpa dessa saker till henne, eftersom det kändes taskigt att fråga.

Kvinnan har berättat att det inte handlade om presenter utan att hon "bara fick" sakerna. Däremot har hon berättat att hon aldrig trodde att sakerna var stulna.

Falu tingsrätt konstaterar att sakerna visade sig ha stulits vid ett inbrott men anser även att kvinnan inte hade uppsåt att begå något brott då det inte är bevisat att hon visste att det handlade om stöldgods.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons