Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttjuvar utvisas efter fängelsestraff

Annons

Det var torsdag den 3 maj och en väktare skulle strax börja kvällsskiftet på Coop forum i Avesta.

Hon satt på kontoret och iakttog tre män på parkeringen utanför. En av dem höll just på att dra på sig ett par jeans utanpå sina träningsoverallsbyxor.

Det räckte för att väcka hennes misstänksamhet. När männen gick in i varuhuset följde hon efter. Hon ställde sig för att spana bakom en hylla.

Där kunde hon se hur mannen med de dubbla byxorna stoppade ner kött i sina kläder. Han gick sedan bredbent mot kassan, tätt följd av de andra männen som höll uppsikt bakåt. De lämnade varuhuset utan att betala.

Väktaren ringde polisen och gick sedan ut på parkeringen för att hålla koll på männens bil.

Medan hon väntade fick hon larm från två andra butiker som också haft besök av tre mystiska män.

Polispatrullen var upptagen med annat, men kom så småningom till parkeringen med en order om husrannsakan i männens bil.

Det dröjde inte länge förrän polisen hittat sex oxfiléer och två stockar snus.

De tre männen nekade till stöld. De hade åkt till Avesta för att träffa tjejer som de fått kontakt med på internet. De kom lite för tidigt och passade på att besöka några butiker. Men stulit hade de inte gjort.

Det måste vara den fjärde personen de haft med sig, hävdade männen. Men han var spårlöst borta och ingen kunde komma ihåg hans namn.

Falu tingsrätt trodde inte på männens förklaring. Alla dömdes som skyldiga till stöld.

Männen är utländska medborgare. De två yngsta, 23 och 24 år gamla, ska utvisas från Sverige i fem år, efter att de avtjänat sina fängelsestraff. Enligt Migrationsverket finns inget hinder för utvisningen.

Den tredje mannen som är 28 år gammal får stanna kvar. 50 dagsböter och villkorlig dom är inte tillräckligt skäl för att utvisa honom.

Tingsrätten har också beaktat att den 28-årige mannen har fru och ett fyra månader gammalt barn i Sverige.

Mer läsning

Annons