Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fusionsrykten redan för ett halvår sedan

För ett halvår sedan var en rykten om fusion mellan ThyssenKrupp och Outokumpu så långt gångna att man ställde frågor internt men sedan har det varit tyst fram tills på måndagsmorgonen då nyheten läckte ut i Tyskland och spred sig i den rostfria världen.

Annons

Kalle Sahlin, ordförande i IF Metall på Outokumpu i Avesta vågar inte ha en uppfattning om en affär mellan Outokumpu och Thyssen Krupp.

– Vi vet egentligen ingenting. För ett halvår sedan gick det rykten om en sådan fusion och då diskuterades det men därefter har det varit knäpp tyst och det verkade dö ut. Vi har inte fått någon formell information utan det vi vet har vi läst i tidningarna, på vårt intranät och så har vi pratat i telefon med kollegor

Är det oroande det ni fått fram?

– Jag törs för dagen inte ha en uppfattning, vi vet nog mer i slutet av veckan eftersom en rad chefer från Avesta ska till finland onsdag-torsdag och då har vi säkert fått veta mer på fredag.

Känner ni i Avesta någon konkurrens från någon TyssenKruppfabrik?

– Nej, men som sagt det lär vi få veta mer när vi får mer information, säger Kalle Sahlin.

– Men det här är en bransch som ändrats kraftigt de senaste 20 åren så nu är vi bara fyra aktörer kvar i Europa. Och att det är någon strukturering på gång har känts de två-tre senaste åren.

Finns det någon tidsplan när de pågående varselförhandlingarna i Avesta ska vara avslutade?

– Varslen löper fram till mitten av april så under februari-mars bör det vara avslutat. Vi har så smått börjat förhandla igen efter helgerna. Men just nu så handlar det inte om varslen utan om löpande frågor som dukt upp. Vi fortsätter förhandlingarna på torsdag, berättar IF Metalls klubbordförande.

Mer läsning

Annons