Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklist slogs medvetslös i olycka – bilförare misstänks nu för flera brott

Det var i samband med en vänstersväng som en cyklist blev påkörd i centrala Avesta. Nu misstänks bilföraren, en kvinna 40-årsåldern, för flera trafikbrott.

Annons
Foto: Henrik Montgomery/Maja Suslin

En kvinna i 40-årsåldern, hemmahörande i Avesta kommun, åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada – detta efter en händelse i centrala Avesta i september 2016.

Kvinnan ska, enligt åtalet, ha kört personbil trots begränsad sikt på grund av dimma och imma – något som ledde till att hon i en vänstersväng körde in på mötande körfält och kolliderade med en cyklist.

Cyklisten ska ha slagits medvetslös och fått kraftiga skador – bland annat en sårskada i huvudet och kraftiga blödningar, skallfraktur samt blödningar i hjärnan, förlamning/nedsatt kraft i höger ben och arm, afasi, kognitiva svårigheter, syndefekter och kramper.

Som bevis läggs bland annat förhör med vittnen, protokoll över fordonsundersökning, läkarutlåtande och journalanteckningar fram. Den åtalade kvinnan själv förnekar dock brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons