Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åring hann begå nya brott i väntan på fängelsestraff

Annons

I början av maj dömde Falu tingsrätt den 31-årige mannen till fängelse. En dryg vecka senare misstänks han ha gjort inbrott i en husvagn, där han stal en antennförstärkare och en verktygslåda. På samma plats ska han även ha misslyckats med att stjäla en bil. Däremot bröt han loss backspeglar, en spoiler och stal bilens stereo som han tog med sig.

Den 23 maj greps mannen av polisen eftersom han visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad.

I början av juni stoppades mannen efter att han kört bil påverkad av amfetamin. Han ska då ha åkt på fel sida i en rondell och på vänster sida av vägen, i hög hastighet. Mötande bilar tvingades väja.

Detta betraktar åklagaren som grov vårdslöshet i trafik, eftersom mannen visat sig likgiltig inför andra människors liv.

Dessutom är mannens körkort återkallat sedan en tid tillbaka.

Den 22 juni greps han på nytt, efter ett inbrott hos en auktionsfirma i Krylbo. Enligt stämningsansökan hade mannen då stulit klockor och smycken, till ett sammanlagt värde av drygt 4 000 kronor.

Efter det beslutade Falu tingsrätt att mannen inte skulle få någon mer tid i frihet. Han får därför sitta i häktet fram till nästa domstolförhandling.

Mer läsning

Annons