Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även du, min Batra!

KOMMENTAR: Kristian Ekenberg om "Elefanten i rummet".

Att gå eller inte gå. En fråga som kan vara nog svår för en partiledare utan en partner som ligger bredvid i den sömnlösa sängen och tjatar: ”Snälla, du sabbar showen!”

Moderaternas avgående partiledare Anna Kinberg Batras make är som bekant komikern David Batra, aktuell i höst med en humorföreställning med titeln ”Elefanten i rummet”. Ämnet och elefanten i rummet: Att han är gift med statsministerkandidaten.

Enligt SVT:s ”Kulturnyheterna” som citerar ett inlägg av David Batra i sociala medier finns inte några planer på att ställa in föreställningen.

Elefanten i rummet är ett uttryck som antyder det obekväma och outsagda. Graden av obekvämhet får anses ha stigit avsevärt när showen nu inte kan skoja om att vara gift med en partiledare utan om att hon var så impopulär att hon mobbades bort från toppen.

Maken som står för det sista knivhugget. Även du, min Batra!