Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Audition för Sågmyrakungen och drömfilten

Är du mellan 16 och 60 år och har en talang för sång och skådespeleri? Passa då på att ta dig till IOGT-NTO:s lokal i Sågmyra den 27 oktober.
– Du kan vara allt från en glad amatör till ett hugat proffs, säger Mia Bergqvist, projektsamordnare för bygdemusikalen Sågmyrakungen och drömfilten.

Annons

Kvinnliga och manliga roller, körsångare och dansare eftersöks till nästa års uppsättning av Sågmyrakungen och drömfilten. Men det behövs även personer som vill hjälpa till med det omkring.

– Det kan vara att sy eller någon som är duktig på att snickra, måla kulisser eller bara de som tycker det är roligt att springa på loppis, säger Mia Bergqvist.

Repetitionerna inför föreställningarna görs i Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhets anda och kommer att ske i studiecirkelform.

Sågmyrakungen och drömfilten uppfördas för första gången förra året och handlar om Axel Ludvig Tidstrand, hans familj och den yllefabrik som han startade i Sågmyra 1895. En skildring som sträcker sig ända fram till i dag.

– Historien är både dråplig, allvarlig och sorglig. Den har lite av allt.

Efter förra årets föreställningar har man tagit till sig av den kritik man fick och nu skrivit om runt en tredjedel av manuset.

– Vi fick mycket bra respons men vi fick också lite ris för att det var lite hoppigt. Det har vi tagit vara på och försökt att skapa mer av en röd tråd den här gången.

Åtta föreställningar kommer att framföras och premiären är planerad till den 7 september nästa år.

För de som känner sig manade att gå på audition är tiderna 11.00 för kvinnliga roller, 14.00 för manliga roller och 15.00 för körsångare och dansare.