Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Atte Engren om sin första SHL-match i Leksandströjan och blåmärket som kunde stoppat debuten

Atte Engren släppte in fem mål i sin debut-match i SHL. Ingen vidare afton, enligt honom själv. Men han fick åtminstonde debutera, trots det blåmärke som höll på att stoppa honom från spel.

Atte Engren gjorde sin första tävlingsmatch i Leksandsmålet. Premiären blev inte vad han hade hoppats på när laget förlorade med 2–5 och han fick se fem puckar passera honom in i mål.

– Jag vill såklart inte släppa in fem mål. Det vill man aldrig göra. Men det finns inte så mycket jag kan göra nu, mer än att lära från misstagen jag gjorde och målen jag släppte in. Får se till att bli bättre till nästa gång.

Engren var efter matchen besviken över hans egen och lagets insats, han vill inte ta med något från kvällens förlust utan börja om helt från start.

TV: Lind: "Viljan fanns – men Leksand saknade kunnandet och skickligheten"

Fem insläppta mål var som sagt ingen rolig match för Engren, men under uppvärmningen trodde han att han inte ens skulle kunna starta matchen efter han fått ett skott mot halsen.

– Det gör ont. Det gör troligtvis ännu ondare i morgon, men jag överlever, säger han om blåmärket på halsen efter matchen.

Var du orolig?

– Jag var rätt orolig. Jag kunde först inte komma upp, jag hade ingen kraft eller känsel i min arm, jag kunde inte känna mina fingrar. Först trodde jag att jag hade brutit något, men efter några minuter när jag legat där på isen så var det i princip bra, jag hade tur där.

LÄS MER: Jesper Ollas efter premiärförlusten: "Vi är lite tama i det mesta"

Matchen var aldrig i fara?

– Jag var orolig, men doktorn sa att jag var okej för att köra på. Hon tittade på min skada och sa att jag skulle kyla ner det sen kunde jag köra.

Ingen fara för fortsättningen?

– Nej, det är lugnt. Inga oroligheter alls.

LÄS MER: Förre MIK-stjärnan sänkte LIF: "Jag kunde inte förlora här igen"