Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attackerade tonåring med tatuering - döms

En tonåring från Värmland som besökte Orsayran i juli 2011 hade en ny tatuering på ena armen och en text med sexuell syftning skriven på ryggen. Detta gillade inte en Orsabo som slog till ynglingen. På tisdagen dömdes mannen för misshandel.

Tonåringen och några bekanta till honom var i parken vid biblioteket då Orsabon kom fram till dem. Han sade åt tonåringen att ta bort tatueringen och sedan slog han till honom med en handske på armen och några slag med handen på ryggen.

– Jag blev väldigt nervös och tyckte att det var oförskämt att ha sådan text och tatueringen på allmän plats. Jag tyckte inte om tatueringen, min kropp sa nej, förklarade den åtalade mannen. Då åklagaren skulle visa bilder på texten och den rodnad som mannens slag orsakat förklarade denne att han blev yr av att se texten och sedan tog han fram en flagga som han drog över huvudet.

Mannen som lever under knappa omständigheter grät vid något tillfälle och försvarsadvokaten förklarade att mannen var rädd för att han skulle få böter.

Nu dömdes han för misshandel av normalgraden till villkorlig dom. Han slapp alltså böterna men han ska betala 500 kronor till brottsofferfonden.