Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvinningsstation tas bort

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) kommer inom kort att stänga återvinningsstationen vid Norra Järnvägsgatan i Ludvika. Orsaken är att en ny parkeringsplats ska anläggas.

Annons

Den 1 november räknar Falu Djursjukhus med att starta verksamheten i lokalerna vid Köpmansgatan 28 (före detta landstingets habilitering och barn- och ungdomspsyk). Därmed behövs nya parkeringsplatser och dessa ska anläggas där återvinningsstationen finns i dag.

FTI hänvisar alla som vill fortsätta källsortera sina förpackningar och tidningar till återvinningsstationen vid Lidl på Kajvägen eller till stationen vid Magnetbacken/Grottvägen.

– Vi hoppas att hushållen hittar de alternativa återvinningsstationerna i närheten och att man där fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar till återvinning, säger Mia Steinbach, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Steinbach påpekar dock att det eventuellt blir det en ny återvinningsstation bakom Folkets hus. Den frågan ska diskuteras den 3 oktober då FTI ska ha ett samrådsmöte med Ludvika kommun.

En återvinningsstation är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentraler (Björnhyttan och Fredriksberg) där man även kan lämna källsorterade förpackningar.