Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningsstation tas bort

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) kommer inom kort att stänga återvinningsstationen vid Norra Järnvägsgatan i Ludvika. Orsaken är att en ny parkeringsplats ska anläggas.

Annons

Den 1 november räknar Falu Djursjukhus med att starta verksamheten i lokalerna vid Köpmansgatan 28 (före detta landstingets habilitering och barn- och ungdomspsyk). Därmed behövs nya parkeringsplatser och dessa ska anläggas där återvinningsstationen finns i dag.

FTI hänvisar alla som vill fortsätta källsortera sina förpackningar och tidningar till återvinningsstationen vid Lidl på Kajvägen eller till stationen vid Magnetbacken/Grottvägen.

– Vi hoppas att hushållen hittar de alternativa återvinningsstationerna i närheten och att man där fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar till återvinning, säger Mia Steinbach, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Steinbach påpekar dock att det eventuellt blir det en ny återvinningsstation bakom Folkets hus. Den frågan ska diskuteras den 3 oktober då FTI ska ha ett samrådsmöte med Ludvika kommun.

En återvinningsstation är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentraler (Björnhyttan och Fredriksberg) där man även kan lämna källsorterade förpackningar.