Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återträff på Kyrkskolan med klass full av profiler

Den internationellt kände finansmannen var där, liksom professorn som byggde en stor serverpark i USA. Saknades gjorde den kände arkitekten som byggde hus åt Tiger Woods.

Nu var det här på inga sätt en återträff för kändisar. Det råkar bara vara så att klassen som gick ut nian på Kyrkskolan för 40 år sedan innehöll några personer som på olika sätt blev profiler inom sina områden.

Klassen gick årskurs 7-9 i Kyrkskolan under åren 1972 – 1975. Per Matsson, som lagt en hel del tid på återträffen i fredags och lördags, berättar:

– Vår klassföreståndare hette Margareta Elofsson, numera pensionär sedan fem år. Vi var den första klassen som hon vara klassföreståndare för under hennes 37 år på Kyrkskolan.

15 personer deltog och firandet började med en middag på fredagskvällen den 26 juni. Under lördagen följde sedan bland annat ett besök i klassens gamla högstadieskola.

– Jag vill rikta ett stort tack till rektor Sara Lindell som gjorde en mycket uppskattad insats under en ledig dag och lät oss se vår gamla högstadieskola från insidan.

– Alla var överens om att det var en mycket lyckad helg tillsammans, vi planerar redan för att ses igen.

Den kände finansmannen är Håkan Andersson Guldkula, som bland mycket annat jobbat på Wall Street, gjort miljardklipp och ätit middag med Arnold Schwarzenegger.

Erik Hagersten är professor i datorarkitektur och var med och startade ett spjutspetsföretag i datorbranschen. På 90-talet ansvarade han för bygget av en serverpark åt Sun Microsystems; bolaget bakom Java.

Pontus Lomar kunde inte komma, men han är välkänd arkitekt som enligt Aftonbladet låg bakom drömhuset som golfstjärnan Tiger Woods och dåvarande svenska frun Elin Nordegren började bygga innan skilsmässan.