Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återremiss på förslag om kanslitjänst

/
  • Återremiss. Det var glada miner hos förra kommunalrådet Kurt Podgorski och vänsterledarem Ola Olin då man från oppositionen fick frågan om utredningssekreterare återremitterad men blir förmodligen surare miner vid nästa kommunfullmäktige då den borgerliga samverkanalliansen kommer att driva igenom att tillsätta en utredningssekreterare.

Annons

Anledningen till att den här utökningen av adminstrationen vid kommunkansliet kommit upp är att samverkanalliansen menar att idag räcker inte arbetsresurserna till när det gäller utredningar och en del andra ärenden. Från början ville de borgerliga partierna ha en tjänst som skulle kunna hålla i trådarna i det politiska arbetet och då skulle både de styrande och oppositionen få del av detta men det sade oppositionen nej till direkt och ansåg att någon sådan tjänst inte behövs i en kommun av Malungs storlek.

- Det ursprungliga förslaget som nu ersatts med det här ser jag som ett led i att hålla ihop arbetet inom samverkanalliansen men hela den här frågan är dåligt underbyggd och man kan ställa sig frågan om det här verkligen behövs. Jag tycker att det verkar omdömeslöst och yrkar återremiss för en ordentlig utredning kring en sån här tjänst som får visa om den över huvud taget behövs menade vänsterpartisten Ola Olin.

Och han fick medhåll av oppositionsrådet och förra kommunalrådet Kurt Podgorski (s).

- De motiveringar som man har för ett införa en sån här tjänst räcker inte. Förslaget är dåligt underbyggt och jag anser att frågan skall återremitteras till kommunchefen för en utredning sade Kurt Podgorski.

Centerpartisten Pär Kindlund talade sig varm för förslaget och ansåg att kommunkansliet varit underbemannat under många år och att en sån här utökad resurs behövs och kommunalrådet Tom Martinson hade samma uppfattning och menade också att ett avgörande i frågan skulle ske i detta sammanträde.

Det blev också beslut där oppositonen enhälligt yrkade på återremiss medan den borgerliga samverkanalliansen ville att tjänsten skulle införas. Eftersom det krävs en kvalificerad majoritet då man yrkat på en återremiss blev kommunfullmäktiges beslut en återremiss av frågan.

Nu luta det mot att samverkanalliansen trots allt kan genomdriva den här satsningen redan under våren eftersom man är fast besluten att ge kommunchefen i uppdrag att snabbt ureda frågan och sen återföra den till kommunfullmäktige redan till aprilsammanträdet. Och blir då voteringssiffrona lika som den här gången 21 för en tjänst och 20 emot kommer en tillsvidaretjänst som utredningssekreterare vid kommunkansliet i Malung bli ett faktum.

Mer läsning

Annons