Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för tolv brott

Tolv brott. Det är vad åklagaren nu anser sig kunna bevisa att en 46-årig man från Borlänge begått mellan januari förra året och september i år.

De första brottspunkterna gäller häleri, narkotikabrott och vapenbrott som mannen enligt åtalet begått under perioden 1 nauari till 27 november 2011. I hans förvar har då funnits ett antal guldsmycken som visat sig vara stulna. Detta menar åklagaren att mannen känt till och åtalar honom därför för häleriförseelse.

Den 27 november 2011 påträffades också 30 kulpatroner i hans bostad i Domnarvet. Något tillstånd att inneha ammunition hade han dock inte. Polisen påträffade då även 12,31 gram amfetamin och kunde även konstatera att mannen var påverkad av samma drog. För det åtalas han för vapenbrott och narkotikabrott.

I slutet av februari i år befann han sin sig på Paradisvägen försedd med en stor mängd farliga tillhyggen. Att det han bar med sig var avsett att användas i brottsligt syfte rådde det ingen tvekan om. I vart fall skulle det bli svårt för mannen att ge en rimlig förklaring till varför han gick omkring på allmän plats med två knivar, ett knogjärn, en yxa och en kätting. På sig vid tillfället hade han också både metamfetamin och cannabis.

För det åtalas han nu för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt narkotikabrott. Åklagaren menar också att brottet är att bedöma som grovt då föremålen varit av särskilt farlig art och avsedda att användas vid brott mot liv och hälsa.

Den 15 juni lade han beslag på en motorcykel som han därefter åkte omkring på i centrala Borlänge. Något körkort för mc hade han dock inte, något som ändå inte heller hjälpt då han samtidigt också var påtänd av hasch eller något annat cannabispreparat. Att han vid tillfället bar tre knivar på sig var inte heller det något som ledde till att polisen såg mindre allvarligt på hans brott.

Två knivar bar han också på sig då han visiterades på Kyrkvägen i Falun den 18 augusti. Två veckor senare befann han sig ännu en gång i Falun där han nu tillsammans med en annan man stal en cykel på Vattugränd.

Mannen erkänner brotten förutom häleri kring guldsmyckena och att han utan lov tagit motorcykeln i Borlänge den 15 juni.