Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för försök att driva in knarkskuld

Han misstänks för knarklangning, skadegörelse, bedrägeriförsök och utpressning.
Efter en månad i häkte kommer nu stämningsansökan mot en 23-årig man i Krylbo. Han är åtalad för fem allvarliga brott.

Enligt stämningsansökan har 23-åringen, tillsammans med en jämnårig man, försökt driva in 6 000 kronor för en knarkskuld i somras. 23-åringen erkände under att han tidigare langat 50 gram amfetamin som han inte fått betalt för.

Han ska därför bland annat ha utsatt en person för misshandel och hot för att få pengarna. Till slut överlämnades hela summan genom mellanhänder.

23-åringen är även åtalad för övergrepp i rättssak eftersom han ska ha skickat hotfulla sms i syfte att förhindra en person att göra en polisanmälan tidigare under sommaren.

I början av augusti krossade han också två sidorutor på en personbil i Avesta, enligt stämningsansökan. Men 23-åringen nekar till den anklagelsen.

Den sista åtalspunkten gäller försök till bedrägeri. Den 30 juli ska 23-åringen ha försökt beställa kläder för 6 891 kronor och uppgett en annan persons namn, samt att den personens betalkort skulle användas vid köpet.

Men betalförmedlingsföretaget avslöjade bluffen vid en kontroll. Köpet kunde därför inte genomföras.

23-åringen har erkänt bedrägeriförsöket.