Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för en rad brott i Sälenområdet - stölder och vapenbrott

En man i 45-årsåldern från Sala har åtalats vid Mora tingsrätt för en rad stölder i Sälenområdet. Han är dessutom åtalad för häleri och vapenbrott, han hade en startpistol. På det kommer att han hade en stor mängd knivar på allmän plats.

Mannen som nu åtalas har genomfört stölder på flera ställen i Sälenområdet. Dels i Transtrand där han stulit kläder och annat. Detta har skett vid flera tillfällen. I något fall den 1 april 2016 och i något fall de 4 april 2016. Till detta kommer en stöld som ska ha skett någon gång under mars samma månad samma år.

Den 4 april 2016 har enligt åtalet amnnen varit in och stulit ett par byxor från en butik efter Fjällvägen i Sälen.

Vid undersökning av mannens bostad fann polisen massor med stöldgods som härrör från olika butiker i Sälenområdet, utifrån det är han nu även misstänkt och åtalad för häleri.

När plisen grep honom den 4 april 2016 hade han en licenspliktig startpistol på sig och är utifrån det även åtala för vapenbrott.

Men han hade även ett 15-tal knivar och en sabel på sig vid gripandet och åtalas även för brott mot knivlagen. Utifrån allt detta är nu mannen åtalad för fem brott begågna i Sälenområdet under några dagar i april 2016.

Mannen förnekar allt han ställs till svars för. Det som talar emot honom är att det finns ett flertal vittnen till händelserna i åtalalet och dessutom otaliga filmer och bilder på stölderna.

Mannen satt under våren häktad en månad för de aktuella brotten, under tiden som polisen utredde brotten.