Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för att ha försökt stjäla diesel

En Säterbo i 30-årsåldern har åtalats för att ha försökt stjäla diesel ur en tank i Bjursås.
Mannen åtalas även för att ha kört en stulen släpvagn i samband med dieselstölden.

En man i 30-årsåldern, bosatt i Säters kommun, har åtalats vid Falu tingsrätt, misstänkt för försök till stöld. Enligt åtalet ska mannen, natten mot den 15 augusti i år, ha försökt stjäla diesel ur en tank på Bjursåsvägen i Bjursås, Falu kommun. Stöldförsöket upptäcktes dock av vittnen och polis kallades till platsen och grep den åtalade mannen samt hans medbrottsling.

När stölden upptäcktes ska Säterbon ha sprungit och gömt sig i ett buskage, men polisen hittade honom och greps honom. Vid gripandet ska Säterbon, enligt åtalet, ha burit handskar som luktade diesel.

Mannen åtalas även för ett annat brott. Någon gång mellan den 27 och 30 juli har en släpvagn stulits i Insjön. Säterbon är misstänkt för att ha kört den stulna släpvagnen till Bjursås, den 15 augusti, i samband med stöldförsöket av dieseln. Brottsrubriceringen för detta är olovligt brukande.