Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astor vill öppna nöjesställe i Falun

Borlängeprofilen Benny Astor vill öppna en nöjesanläggning i Falun.
Just nu letar han efter en tillräckligt stor lokal att driva verksamheten i.
– Det är allvarligt menat från min sida, hittar jag rätt lokal så kör jag, säger han.

Benny Astor, 57 år, har under årens lopp drivit nöjesställen som Bolanche och Stationsgatan 1 i Borlänge och Bygatan 16 i Leksand.

Han har också via företaget Resman varit en sväng i resebranschen och har både varit ordförande och marknadsansvarig i IK Brage.

En karriär som artist och underhållare har han också hunnit med, bland annat som centralgestalt i Apopocalyps, Tre och en halv män samt Benny & Nisse.

Just nu arbetar han som vd för Gagnefs golfklubb.

Men nu har han planer på att öppna ett nöjesställe i Falun, där han bor sedan en tid tillbaka.

I sociala medier har han i dagarna gått ut med följande efterlysning: "Jag söker större lokal centralt, cirka 1 000- 1 500 kvadratmeter, för att utveckla Faluns livescen och nattliv, för den lite äldre målgruppen 25 år och uppåt. Alla tips mottas med glädje."

På Facebook har inlägget gillats bland av bland annat kommunalrådet Jonny Gahnshag (S) och kommundirektör Dan Nygren.

– Jag har flera gånger under årens lopp letat efter en lokal i Falun, men nu är det ännu mera aktuellt från min sida. Falun har växt till att bli en riktigt bra restaurangstad, klart bättre än Borlänge, med flera bra ställen att gå till. Men efter klockan 22.00 på kvällen finns det i nöjesväg ingenting att göra, säger Benny Astor och fortsätter:

– Många gillar att lyssna på livemusik, dansa eller bara hänga i baren. Men något sådant nöjesställe finns inte i Falun i dag, trots att alla vet att det finns en marknad för det. Faluborna ska inte behöva åka till Borlänge för att roa sig.

Det han söker är alltså en stor lokal, som ska kunna ta 500-1 000 personer med plats för bar och livescen.

Har du hittat någon lämplig lokal i Falun?

– Systembolagets gamla lokal på Åsgatan skulle kunna fungera, men det blir inget. Jag har varit i kontakt med både Diös och Masmästaren, stora fastighetsägare, och de har tackat nej. De vill inte ha något nattliv på grund av störningsrisken.

– Det känns tråkigt att två av de största fastighetsägarna bara vill ha vanliga hyresgäster - men inget nöje. Det kan vara en förklaring till varför Falun alltid varit tvåa efter Borlänge när det gäller nattklubbar. Därför söker jag nu via andra vägar en lämplig lokal, det är bara att höra av sig, säger Benny Astor.

Måste lokalen ligga centralt?

– Ja, lokalen bör göra det och även ha en närhet till bussarna, så att folk på ett enkelt sätt kan ta sig till och från lokalen. Jag hoppas det löser sig, för Falun behöver ett nöjesställe. Jag vet att det har pratats om att det skulle byggas ett nytt nöjespalats i stan, men diskussionerna har ju pågått i flera år utan att något har hänt, slutar Benny Astor.