Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsikter från en "avdankad restprodukt"

Inger Nyberg slår på stora trumman. Nu ska vi pensionärer få lite mer drag under galoscherna. Hur ska det gå till? Jo, PRO och SPF ska skicka ett öppet brev till Anders Borg och antagligen låta honom förstå att en femtilapp i inkomstförbättring kan jämföras med en stillsam fis i universum.

Nu förväntar man sig att samtliga partier ska ta hänsyn till pensionärernas krav.

Handen på hjärtat. Under hur många år har vi pensionärer klagat och gnällt? Vad har vi fått för det? Praktiskt taget ingenting.

MP har cirka nio procent enligt en opinionsundersökning och partiet har fått igenom mycket av sina miljökrav. Vi är nästan två miljoner pensionärer och vi borde ge våra röster till det enda politiska pensionärspartiet som finns, nämligen SPI.

Skulle det partiet få omkring 20 procent så skulle det innebära att vi pensionärer skulle bli betraktade som medborgare och inte som nu en avdankad restprodukt.

Pensionärerna i det här landet har inte en susning om hur politiken fungerar. De har väl aldrig hört talas om vad ett starkt vågmästarparti kan uträtta.

Bengt Onning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare