Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arwidson tävlar i skidskytte på VM-arenan för både fotboll och hockey

/
  • På Veltins-Arena i Gelsenkirchen kommer det återigen att tävlas i skidskytte under mellandagarna.
  • Tobias Arwidson från Lima kommer att delta ...
  • ... Tillsammans med Emma Nilsson.

På samma mark som det spelats VM i både hockey och fotboll ska Tobias Arwidson från Lima och Torsbys Emma Nilsson jaga skidskytteframgångar i mellandagarna inför cirka 40 000 åskådare.
– Det är två riktigt duktiga skyttar som kommer att ställa till problem för de mer etablerade åkarna, säger Wolfgang Pichler.

Annons

Veltins-Arena i Gelsenkirchen har stått värd för matcher i fotbolls-VM, Champions League-finalen och invigningen av hockey-VM 2010.

I samma arena har Biathlon World Team Challenge arrangerats varje vinter sedan 2002. En tävling för mixade lag med en herr- och en damåkare som i fjol vanns av Valj Semerenko och Sergej Semenov från Ukraina inför 40 000 åskådare. 2011 vann Carl Johan Bergman och Kaisa Mäkäräinen tävlingen. Det var senast en svensk åkare deltog.

I årets tävling, som arrangeras 28 december, blir det återigen svenskt på startlinjen när Tobias Arwidson från Lima och Emma Nilsson från Torsby ska representera Sverige.

– Vi kommer att ställa ett team till startlinjen med en ambition om att vara med och kämpa om pallplatserna. Tobias Arwidson och Emma Nilsson är två riktigt duktiga skyttar som kommer att ställa till problem för de mer etablerade åkarna, säger Wolfgang Pichler till skidskytteförbundets hemsida.

Utöver åkarna kommer vallare och coacher från Sverige finnas på plats i Tyskland i mellandagarna för att ge åkarna optimala förhållanden.

– Det ska bli sjukt kul. Tobbe är ju helt grym på den här typen av tävling så det blir stor press på mig. Men skyttet är ju min styrka så jag tror att det kommer att gå bra, säger Emma Nilsson till förbundets hemsida.

Läs mer: Sidsteppade Tobias Arwidson plötsligt hetast av alla

Först SM-guld sedan världscup för Tobias Arwidson

Efter Östersundstävlingarna - fortsatt förtroende för skidskyttarna

Annons