Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arvid Persson

Annons

Häromdagen nådde oss budskapet att Arvid, född i Brattmon, norra Värmland för 98 år sedan, hade gått bort.

Han kom över till dalasidan redan i unga år och bosatte sig i Hedens by i Lima. Tog arbete på små jordbruk i byn och arbetade även med skogsarbete företrädesvis sommartid. Vistades hela somrarna i fäboden, Borberget, närmare bestämt i Torstäkten, med sin Selma.

Arvid kan utan vidare beskrivas som något av en levnadskonstnär och försörjde sig i stort sett på vad skogen och vattnen gav.

Otaliga är de högtidsstunder som vi fick tillsammans med Arvid, i jaktlaget i Borberget eller med fiskedonen på någon sjö.

Kunskapen om var älgen skulle komma eller var storabborren stod att finna var enastående.

Hanteringen av den fullånga 6,86:en lämnade inget övrigt att önska och small det för Arvid var det dags för slakt, eller som han själv uttryckte det "de e elektrisitet i denna".

På hemväg från Tåsasjön efter en lyckad fisketur var cykeln så tungt lastad med abborre att ekrarna small av i bakdäcket, med påföljd att Arvid fick leda cykeln till Borberget.

I det sociala umgänget var Arvid en fullständigt lysande historieberättare och berättelserna är otaliga, eller vad sägs om den duktiga hamiltontiken i Brattmon som var så säker på hare att hon till och med skällde på den hare som fanns på etiketten på den tidens jägarbrännvin.

Ett långt och upplevelserikt liv är till ända och vi minns Arvid med tacksamhet.

Lördagens arbetsdag i Borbergets jaktlag inleddes med en tyst minut till Arvids minne.

Jakt- och fiskekamraten

Per Arne Oscarsson, Heden, Lima