Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister och konstnärer körde rally i snöiga skogar

Svenska rallyt gjorde en hastig sväng in i Dalarna under lördagen.
– Det är en fantastisk folkfest och upplevelse. Det är många som tycker att det är roligt att det även finns med lokala åkare, människorna här ifrån orten uppskattar verkligen detta, säger Mikael Gustafsson som själv kört rallyt sex gånger.

Rallyfesten startade i torsdags i Karlstad, sedan går delsträckorna via Torsby in över norska gränsen, tillbaks till Sverige österut till Dalarna för att på söndag eftermiddag landa på Stora torget i Karlstad.

Och som vanligt var det tätt med fartlystna åskådare längs vägen. Dagen bjöd på minus sex grader, stundtals tätt snöfall, och ett par solglimtar.

DT träffade en rallyglad trio från Grängesberg och Ludvika. Bengt Karlsson stod i det snöfallet. tillsammans med Mikael Gustafsson, som har kört rallyt sex gånger med Lars-Erik Tronberg som kartläsare.

– Ett år körde jag av två gånger när jag var med och tävlade, säger Mikael Gustafsson som uppskattar den familjära känslan kring rallyt. Alla hjälper till om olyckan är framme. Han talar om åkarna som artister och konstnärer.

Och norrmannen Brynildsen slog ett nytt rekord vid krönet som kallas Colin´s crest - han hoppade 45 meter och slog ett nytt världsrekord.