Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artist från Säter i Melodifestivalen

Melodifestivalen kan ha fått sin förste tävlande från Säter någonsin.
Säterbördige Olle Sätterström spelar i Top Cats, som kommer att ställa upp i deltävlingen i Göteborg.
– Nej, det har nog aldrig hänt förut att en Säterbo har varit med. Det här ska bli jättekul, säger Olle.

Annons

Måndagen blev hektisk för Top Cats, där Olle Sätterström spelar trumpet, piano och gitarr. Då offentliggjordes det nämligen att Top Cats var ett av banden som ställer upp i 2012 års upplaga av Melodifestivalen. Bidraget som bandet ska framföra heter "Baby Doll".

– Det har varit full fart med presskonferenser, intervjuer och fotograferingar sedan klockan åtta i morse, säger Olle Sätterström.

Han har gått Musikkonservatoriet i Falun och studerar numera vid Musikhögskolan i Arvika där han läser till trumpetlärare. I våras blev han medlem i Top Cats.

– Jag har pluggat med en av medlemmarna och de behövde utöka bandet med någon som kunde spela flera olika instrument. Jag gick på en spelning och sedan var jag med, berättar Olle Sätterström.

Top Cats hit "Heartache" har spelats flitigt i radio. Bandet spelar rockabilly, vilket är en ny bekantskap för Olle Sätterström.

– Jag har inte spelat det tidigare, men jag gillar ju musikstilen. De övriga kommer från Värmland, vilket är ett ännu större rockabillynäste än vad Dalarna är, säger Olle Sätterström.

Hur låter ert bidrag "Baby Doll" då, blir det rockabilly där också?

– Ja, lite rockabilly, men även en del rock. Lina och Mårten Eriksson samt Susie Päivärinta har skrivit låten och sedan blev vi kontaktade om vi ville framföra den. Det här ska bli jättekul, det har nog aldrig hänt förut att en Säterbo har varit med i Melodifestivalen, säger Olle Sätterström.

Vad tror du om era chanser?

– Det där är jättesvårt att säga. Det får vi se. Men det här är en bra chans för oss att visa upp oss. Det blir ju miljoner människor som kommer att se oss i TV. Vi hoppas att det kommer att rulla på nu framöver och att det här är ett steg för oss mot drömmen att vi ska kunna försörja oss på musiken, säger Olle Sätterström, som dock erkänner att han inte är någon trogen Melodifestivaltittare.

– Nej, jag är ingen schlagernörd direkt. Visst följde jag Melodifestivalen en del förut när jag var yngre, men numera tittar jag knappt alls.

Så du har ingen favoritschlagerlåt genom tiderna?

– Haha. Jag har faktiskt fått den frågan tidigare i dag (läs måndag). Men nej, jag har ju inte det, säger Olle Sätterström.