Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsstämma för fäbodbruket

Lördag 24/4 genomförde Förbundet Svensk Fäbodkultur & Utmarksbruk (FSF) ordinarie årsstämma. En stämma som för andra gången i historien fick hållas digitalt. Motionsbehandling skjuts därför upp till Fäbodriksdagen i Värmland i september, då förhoppningen är att kunna träffas ”live”.

Vid årsstämman redovisades ett mycket aktivt år för förbundet. Medlemsantalet har fortsatt öka, man har synts mycket i media, deltagit i flera konferenser och sakråd, gett ut fyra nummer av tidningen och sist men inte minst har en helt ny organisation med en mer samlad fäbodrörelse antagits. En stor fråga som fått en särskild projektgrupp är att nominera fäbodbruket som immateriellt kulturarv. Ansökan är inskickad till Institutet för Språk och Folkminnen (ISOF).

Finansiering till förbundets olika aktiviteter har erhållits från både Riksantikvarieämbetet (RAÄ), Naturvårdsverket (NV) och Jordbruksverket (SJV).

Förbundets ordförande Kenneth Johansson fick fortsatt förtroende. Omval även av Dennis Olsson, John Arne Thyselius och Olle Berglund. Carin Gisslén-Schönning, Ingela Kåreskog och Svante Johansson kvarstår som ledamöter. Jennie Tiderman-Österberg utsågs som fyllnadsval då Victoria Johansson Törnqvist avgick ur styrelsen på egen begäran.

Förbundet för Svensk Fäbodkultur och Utmarksbruk, Victoria J Törnqvist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel