Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årspremiär för Åkdon och termos

Nu på torsdag den 21 maj är det årspremiär för "Åkdon och termos". Arrangören hoppas på hundratals fordon och ännu mer publik i Rävsnäs utanför Ludvika.

– Vi har kört detta i fem. sex år och som mest haft uppåt 300 fordon på plats och inte någon gång under 120, 130 fordon.

Kalle Dahlin i Ludvika Classic Wheels Club berättar att de första fordonen beräknas rulla in på gräsmattorna vid Räfsnäsgården vid 18-tiden. Därefter vidtar ett par timmars trivsamt samkväm där besökarna går runt och kollar in fordon av alla de slag.

– Åkdon och termos är roligare än cruising. Här får man möjlighet att träffa och språka med fordonens ägare

– Det är bilar och lastbilar, motorcyklar och mopeder. För att få köra in med sina fordon har vi bestämt att de ska vara minst 30 år gamla, upplyser Dahlin.

Kalle Dahlin uppger att Åkdon och termos inte genererar några intäkter till klubben. Klubben tar inte någon entré av vare sig ägare av gamla fordon eller publik. Inte heller har man någon försäljning.

– Däremot så har ju Peter (Karlsson) vid Räfsnäsgården försäljning av korv och annat.