Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsmöte för Verdandi Dalarna

Söndag den 10 april hade Verdandi Dalarna sitt årsmöte.
25 ombud och aktiva medlemmar samlades i Verdandis lokal i Borlänge.

2015 års verksamhet så ser man att vi har hart en mycket bra och framgångsrik verksamhet trots begränsade ekonomiska resurser. Verdanis bas är i bostadsområdena, nära människorna och man kämpar för att utjämna klasskillnader, motverka rasism och hindra utslagning.

– Vi arbetar med social kontaktverksamhet i bostadsområdena, vi jobbar med sommarverksamhet och aktiviteter under de stora helgerna, då många har behov av att hitta en samlingspunkt som bygger på gemenskap och kamratskap, sade ordförande Annakari Berglund.

I Borlänge ordnar Verdandi kurser för de långt från den vanliga arbetsmarknaden, i Ludvika finns en bra integrationsverksamhet och i Falun arbetar man bl a med rättvisefrågor. På årsmötet togs också ett uttalande som berörde de senaste veckornas skandaler kring skatteflykt och det moraliska förfall som både banker och rika privatpersoner visat upp.

En ny styrelse valdes också och den består av Annakari Berglund, ordförande, Rune Andersson, kassör samt ledamöterna Jil Simson, Nisse Nilsson, Annika Persson, Ulla-Karin Jansson, Ingvar Sahlander. Kaare Andersson, Per Fontin, Nelson Avila Aguirre och Marina Forslund är ersättare.