Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Armalis: "Ett hjärnsläpp"

Moramålvakten Mantas Armalis försökte att briljera i stället för att spela pucken längs sargen. Då tappade han balansen och Malmö sköt in 3–2.
– Ett hjärnsläpp kan man säga om man ska kategorisera, säger Armalis.

Annons

Mora hade numerärt överläge mot Malmö och hade ett litet grepp om matchen när ställningen var 2–2 i början av den tredje perioden.

Vid en Malmörensning åkte Mantas Armalis bakom egen målbur för att hämta puck. Hemmalagets Nicklas Jadeland stressade och målvakten försökte dribbla och ta sig in framför mål i stället för att spela enkelt och ut längs sargen.

– Jag försökte väl vara lite överproduktiv i stället för att spela enkelt. Det gick uppenbarligen inte vägen. Jag försökte att stänga ut han men han var snabbare. Jag tror att han satte klubban mot min klubba och benskydd, så att jag tappade balansen och sedan är tomt mål, säger Mantas Armalis.

Hur mår du?

– Det känns väl sådär. Det är surt som satan. Vi har 2–2 och känner att vi har ett bra grepp om de inför tredje.

Hade du någon som helst tanke när du hade pucken?

– Jag försökte göra lite mer än vad jag behövde då. Men ett hjärnsläpp kan man säga om man ska kategorisera.

Bortsett från det gigantiska misstaget så gjorde Mantas Armalis en bra match. Men det är ingenting han tänker på.

– Det är det jag kommer att minnas. Men samtidigt måste jag lära mig och vågar man inte göra de misstagen så kommer man ingen vart. Alla gör misstag och är mänskliga, det var nog bara lite mer ödesdigert den här gången.

Nästa match för Mora är hemma mot Oskarshamn på fredag.

– Vi får se om man får chansen att revanschera sig, säger Mantas Armalis.