Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ari avslutade med mål och seger

Annons

Kalmar FF:s Ari Ferreiras avslutningsfest slutade med ett mål, en trepoängare och stående ovationer som aldrig ville ta slut.

Inramningen var perfekt. På ett soligt och välfyllt Fredriksskans (6 955 betalande) fick hemmapubliken se den sista målgesten av den brasilianske forwarden _ och kunde nöjt se på när Kalmar FF besegrade Örebro med klara 2_0.

Första halvleken bjöd på ett tempofattigt spel där Kalmar hade kontroll om bollen och blixtrade till med farliga inlägg från Arthur Sorin och Lasse Johanssons fötter. I den 21:a minuten var det dock på mitten som utdelningen skulle komma. Cesar Santin serverade Ari Ferreira en perfekt passning genom Örebrodefensiven. Brassen lobbade snyggt över målvakten Peter Westman som bistert kunde se bollen studsa in i sitt vänstra hörn.

Westman var annars Örebros bästa i första halvlek och höll liv i matchen via två snygga reflexräddningar.

Direkt i andra började Örebro att trycka på, men avsluten saknades som så många gånger förr i år udd eller så fastnade de i det täta KFF-försvaret. Det närmaste laget kom en kvittering var en lobb från Stefan Rodevåg i 58:e minuten någon meter över ribban.

Kalmar FF:s yttermittfältare Patrik Ingelsten slet tappert och fick sätta spiken i kistan via en nick nere vid Westmans högra stolpe, efter inlägg av Lasse Johansson.

Ari Ferreira och Cesar Santin bjöd avslappnat på lite sydamerikanska fintar mot slutet och med fem minuter kvar av matchen började hela Fredriksskans att applådera sin favoritbrasse. Matchen är snart glömd, men Kalmarbefolkningen kommer aldrig att glömma Ari Ferreira. I höst är det tänkt att han ska charma fotbollsfantasterna i Holland.

TT

Mer läsning

Annons