Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets viktigaste tid vid Tunets IP

I nästa vecka ska det vara full rulle på Tunets konstis.
Detta trots att isbanan i dag endast är en gigantisk vattenpöl.
– Det löser sig, men då får det inte bli för kallt, säger ismakaren och vaktmästaren vid Tunets IP Uffe Andersson lite kryptiskt.

Annons

Det är bråda dagar nu för personalen vid Tunets IP. På måndag räknar Borlänge bandy med att kunna isträna på hemmaplan och i nästa vecka är det också höstlov och konstisbanan vid Tunet är då uppbokad med såväl bandy och konståkning som hastighetsåkning.

Det gäller alltså på bara några dygn att förvandla dagens grusplan till en isbana.

– Vi jobbar i princip dygnet runt med att göra is här ute nu. Vi går i skift och har även hjälp av frivilliga från Borlänge bandy, säger Uffe Andersson som dock stött på lite problem så här i början på ismakandet.

– Det översta gruslagret har redan frusit till och det måste nu tinas upp så vattnet når ned till kylslingorna. Om inte så bildas dubbelis och det vore inte bra, förklarar Tunets isnestor.

Särskilt oroad över läget är han dock inte när det kommer till kritan.

– Nejdå, det löser sig alldeles säkert. Men då får det inte bli för kallt. Klart väder och kyla är faktiskt inte det vi behöver just nu, snarare molnigt och runt plus fem grader. Att göra is är inte bara att vattna och tro att det ordnar sig. De här dagarna är de viktigaste på hela säsongen här ute så det gäller att allt blir rätt från början, avslutar Uffe Andersson.