Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets sista möte hos PRO Domnarvet

PRO Domnarvets sista medlemsmöte för året hölls den 28 november. Ordförande Måns hälsade välkommen till omkring 60 medlemmar, varav tio särskilt inbjudna 80-åringar.

Tre nya medlemmar även denna månad är glädjande. Budgeten diskuterades, tyvärr visar 2020 års förslag ett rött resultat. Men förslag om oförändrad medlemsavgift visar förhoppning.

PRO Domnarvet kommer att byta möteslokal till Missionskyrkan på Borganäsvägen från och med nästa år. Det första medlemsmötet hålls där den 30 januari klockan 13.00.

De särskilt inbjudna 80-åringarna gratulerades. Måns presenterade namnen på alla, kassören Gertrud delade ut varsin ros och Inga delade ut två PRO-lotter till var och en. Per-Erik "Pecke" Abrahamsson, pensionerad polis från Enköping, höll ett litet fint tal och spelade upp för allsång.” Ja må dom leva ”.

”Pecke” blandade musik med dråpliga historier från polistiden. Det var nära till hands att minnas Borlängeligan Familjen. Han spelade och sjöng visor som man sällan får lyssna till, bland annat Cornelius Vreeswijks Balladen om Fredrik Åkare och söta fröken Cecilia Lind, Idas sommarvisa av Astrid Lindgren, stensprängare Kalle Valgren, som fick en häst i arv som inte ville dö och Mando Diaos Strövtåg i hembygden. En underhållare att minnas.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel