Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Nybyggare prisar företagare med utländsk bakgrund – två nominerade från Dalarna

Årligen delas priset Årets Nybyggare ut till företagare med utländsk bakgrund. Dalarna ingår i region norr och två dalaföretagare är nominerade till regionfinalen. Detta är Nagla Negm El Din från Djurås och Penikandjomon Kone från Avesta.

I morgon, onsdag, hålls regionfinalen i Umeå och vinnaren går vidare till den nationella finalen på Stockholms Slott den 16 oktober, där Kung Carl XVI Gustaf delar ut priset.

Två av de fem företagarna som är nominerade i region norr kommer från Dalarna, och har tidigare prisats som Årets Nybyggare i Dalarna. De är: Nagla Negm El Din, Shamsen Assistant AB, i Djurås, Gagnefs kommun, samt Penikandjomon Kone, P. Solenergi & VVS Service AB, Avesta.

I ett pressmeddelande skriver arrangören att syftet med priset Årets Nybyggare är att hylla och synliggöra framgångsrika företagare med utländska bakgrund samt att öka intresset för företagande bland denna grupp av entreprenörer.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips