Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Mora Nisse-stipendiater

– Nja, jag tänkte nog ligga före henne.
Det kluriga svaret fick Olle Andersson, ordförande i Mora idrottsallians av Stina Nilsson på fråga om hon tänkte ta rygg på sin förebild, norskan Heide Weng.
Stina Nilsson, Malungstjejen som tävlar för IFK Mora SK är en av två Mora Nisse-stipendiater 2012.

Annons

Den andra är Julia Jansson från uppländska Månkarbo som tävlar för Sollefteå SK.

I motiveringen till Julias stipendium heter det:

– Som skidåkare snappar hon ofta upp de goda råden och omsätter dem i ökad prestationsförmåga.

I vintras tog hon bland annat tre medaljer i Junior-SM i såväl sprint som distanslopp.

Nu tar hon steget upp bland seniorerna.

För Olle Andersson avslöjade hon också att hon inte har några egentliga förebilder men att hon är en riktigt stor Zlatan-fan . Hon tycker också att det ska bli kul att ta sprinten mot Charlotte Kalla.

I Stina Nilsson stipendiemotivering heter det:

– Engagemang och målmedvetenhet är något utöver det vanliga och . Hon vet vad hon vill och vad som krävs för att bli bäst.

I våras satte hon världsrekord på 100 meter längdskidor i Bislett i Oslo med tiden 13,19 sekunder. I Junior-VM blev det guld i sprint och silver i stafetten.

Ur Mora Nisses dotters, Marianne Karlsson-Erikssons Hand fick Stina och Julia 11 000 kronor var förutom en tavla med bild på Mora Nisse-statyn, en bok, ett diplom och Mora Nisse älsklingsblomma, en orkidé.