Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets julklappsinsamling är igång: "Inget barn ska behöva bli utan"

För fjärde året i rad har det blivit dags att samla in julklappar som den 22 december kommer delas ut till behövande barn i Borlänge.
– Det skulle vara fantastiskt att få in över 3000 julklappar, säger initiativtagaren Martina Bergman.

Under torsdagen påbörjades den årliga insamlingen av julklappar till behövande barn i Borlänge genom initiativet "Julklapp till alla". Föregående år skänktes nästan 3000 julklappar till insamlingen och den här gången hoppas man på ännu fler.

– Det skulle vara fantastiskt att få in över 3000 julklappar. Och jag kan lova att alla kommer att delas ut. Ingen som kommer till utdelningen ska behöva bli utan, säger initiativtagaren Martina Bergman.

Läs mer: Martina vill ha 3000 julklappar till alla

Insamlingen startades upp år 2013. Martina publicerade då ett inlägg på Facebook där hon uppmanade sina vänner och bekanta att köpa julklappar till Borlänges behövande barn. Hennes förväntningar var att samla in åtminstone 200 stycken.

– Men efter bara någon timme såg jag att inlägget spred sig till tusentals personer. Då tänkte jag "vad har jag gjort?!", säger Martina som förvånades över responsen hon fick.

Året efter gick Galaxen in som samarbetspartner och hotellet har sedan dess skänkt 10 kronor för varje insamlad julklapp till UNICEF.

– På så sätt ger man inte bara en julklapp till ett barn i Borlänge, utan också till utsatta barn i tredje världen, säger Helen Östergren, Quality Hotel Galaxen.

Läs också: "Julklapp till alla" samarbetar med hotell

Julklapparna som skänks ska vara inslagna och passa till tjejer eller killar i åldrarna 0-18 år. Utöver det finns inga speciella krav på vad paketen ska innehålla . Förutom att sakerna ska vara nya.

– Julklapparna behöver inte vara dyra, men de måste vara nya. Ingen ska behöva få en använd sak, säger Helen.

Att initiativet fokuserar på just julklappar ligger i hur högtiden kan vara väldigt laddad för många.

– För barnen kan det till exempel vara svårt att förstå varför de inte får någon julklapp när alla andra får det, säger Martina.

Läs mer: Ny succé för "Julklapp till alla"

Insamlingen, som sker på Galaxen, kommer vara öppen under utvalda datum fram till den 22 december då själva utdelningen sker på hotellet. Och har man inte möjligheten att komma till Galaxen för att lämna in en julklapp, så kan man välja att skänka en pengagåva istället.

– För pengarna så täcker jag upp med presentkort. På det sättet kan jag se till så att ingen blir utan, säger Martina.

Under följande tider kan du lämna in julklappar på Quality Hotel Galaxen i Borlänge:

15 december klockan 16.00-19.00

17 december klockan 10.00-13.00

20 december klockan 16.00-19.00

För att skänka pengar till insamlingen kan du swisha pengar till +123 326 86 04. Märk gåvan med "Julklapp"