Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets häftigaste innebandynyhet – vi sänder alla (!) SSL-matcher med Dalalagen

Artikel 1 av 2
Bonnier News Local säkrar rättigheten att sända SSL
Visa alla artiklar

Här är en häftig sommarnyhet för alla innebandyälskare:
Vi kommer att sända alla SSL-matcher med Dalalag i – med start i höst.
– Det här blir ett riktigt lyft för vår bevakning av innebandyn. Att kunna erbjuda våra prenumeranter att se matcherna känns riktigt bra, säger Helena Nyman, ansvarig utgivare för dt.se.

NTM-koncernen, Expressen och Bonniers lokala varumärken, där våra titlar i Dalarna ingår, gör en satsning på livesänd sport.

I söndags var det premiär för satsningen, bland annat genom att vi visade Kvarnsvedens premiär i Elitettan.

I samarbetet ingår att vi visar alla Kvarnsvedens matcher den här säsongen, medan alla Elitettans matcher visas på SportExpressen Play.

Nu kommer den största rättigheten hittills i satsningen - en riktig jackpot i Dalarna:

Världens bästa innebandyliga, Svenska Superligan, kommer att sändas hos NTM, Expressen och Bonniers lokala varumärken de kommande fem (!) säsongerna.

Det innebär att kommande säsong så visar vi alla matcher med IBF Falun i damerna och herrarnas SSL och Kais Mora i damernas SSL.

– Vi har innebandy på hög nivå i Dalarna, vilket är mycket spännande och stimulerande. Och vi vet att det finns ett stort intresse att följa lagen i både Falun och Mora. Med livesändningarna höjer vi nivån rejält på den journalistik vi redan gör, säger Helena Nyman.

Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, om satsningen på SSL:

– Wow! Att få äran att sända och jobba med en liga som är världsledande inom sin sport är en dröm som går i uppfyllelse. Samtliga matcher i SSL kommer att sändas på SportExpressen Play (sportexpressenplay.se) medan det på dt.se går att se Dalalagens alla matcher.

– Vi vill skapa en starkare upplevelse både för att attrahera nya partners och för att nå ut till en ny publik. Expressen, Bonniers lokala mediehus och NTM har visat att de har en tydlig vilja och förutsättningar att möta våra ambitioner. Den nya lösningen stämmer väl överens med våra planer att växa både sportsligt och kommersiellt, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.

Se SportExpressens TV:s sändning om nyheten här: