Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Charlie Norman pris till Bengan Jansson

Årets Charlie Norman-pris gick till ingen mindre än Bengan Jansson, men som tyvärr inte kunde närvara vid lördagens prisutdelning

Det är till ära av pianisten och artisten Charlie Norman, som föddes i Ludvika på 1920-talet, som Ludvika kommun de senaste sju åren delat ut ett pris till hans minne.

I år var inget undantag och årets pristagare blev Bengan Jansson, bosatt i Hjortnäs i Leksand.

Dessvärre befann han sig på Gotland för en spelning, så publiken fick nöja sig med en videohälsning.

– Jag är rörd och stolt, det här betyder mycket för mig, säger han på den inspelade videohälsningen för att sedan greppa dragspelet och spela en låt till minne av Charlie, som han själv personligen kände.

I motiveringen som lästes upp av Ludvikas kommunalråd Maria Strömkvist (S) påtalades bland annat Bengan Jansson stora musikaliska bredd.

I vanlig ordning delades även årets ungdomsstipendium ut och det gick till tenorsaxofonisten Oskar Sundbaum från Borås.

– Han är tenorsaxofonist och lyriker av stora mått, säger Maria Strömkvist bland annat i sin motivering.

Oskar Sundbaum fick förutom ära motta en check på 25 000 kronor och spelade därefter några låtar på sin saxofon.

Sundbaum spelade även med Chris O' Berg Band, med Christer Öberg på piano och Ulf Isaksson på bas, gitarr och keyboard, som dessförinnan underhållit Ludvikapubliken med till största del låtar av just Charlie Norman men också axplock ur Robert Wells "Raphsody in rock".

Även Moréns kvintett bjöd på musik. Där fann vi Gunnar Morén på fiol, Eva-Helena Morén på fiol, Göran Israelsson på gitarr, Tomas Montelius på bas och till sist Conny Lundström på trummor.