Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets beachvolleyturnering hedrar en vän

– Vi ville göra något för skojs skull. Från början var det bara de närmaste, men sedan har det vuxit.

Annons

Det säger Elisabeth Andersson, som tillsammans med sina gamla handbollsvänner, Anna Druvefors och Linnea Larsen, lördagen den 18 juli ordnar årets beachvolleyturnering ute i Räfsnäs.

Som vanligt gäller anmälan på plats, då arrangörerna är måna om att hålla turneringen spontan.

Elisabeth Andersson berättar att fjolårets 24 lag var rekord, men att de brukar bli omkring 20 stycken.

Nytt för i år är att lagen får betala en anmälningsavgift, 20 kronor per person eller 100 kronor för ett lag. Pengarna som samlas in går till Hjärt- och lungfonden.

– Vi vill hedra vår vän Niklas Hägerfors som gick bort för några veckor sedan. Vi var jämngamla och spelade handboll tillsammans förr. Han var med när vi startade beachvolleyturneringen och har varit med och spelat flera gånger, säger Elisabeth.

Bland årets deltagare kommer inte bara förmågor från Ludvika att finnas, utan även en del spelare från andra ställen i Sverige.

– Många återkommer år efter år, men det kommer också en del nya. De som pluggar och bor på andra orter tar med sina kompisar hit. I år har vi spelare från Skåne, Örebro och Västerås.

Minimum är fyra spelare i varje lag, men Elisabeth upplyser om att antalet avbytare är fritt.

Utöver att se matcher kommer publik och utslagna lag också att kunna roa sig med andra aktiviteter.

– Christoffer Meijer Nylund från Escape Ludvika kommer att ordna med uppblåsbara bollar som man kan springa i och sumobrottning med dräkter.

– Jag hoppas att vädret är med oss på lördag, avslutar Elisabeth.