Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenafrågan Djurgårdens dilemma

Annons

Djurgården hockey har 4,5 miljoner kronor i negativt eget kapital. Det största problemet är avsaknaden av en egen arena.

Vi har hört den förut _ men då med fotbollslaget Djurgården i spetsen. Nu är det hockeyns tur att ta ton på temat idrottens "Stockholmssyndrom".

I veckan släppte Djurgården siffrorna som nog fick en och annan supporter att börja oroa sig för framtiden. Fem miljoner minus för året gav ett underskott på 4,5 miljoner totalt.

Om inte siffrorna har plustecken framför sig innan 30 april nästa år blir Dif av med elitlicensen _ och riskerar nedflyttning till allsvenskan.

Medan de flesta konkurrentklubbar numera har sin egen arena hyr Djurgården in sig i Globen. Förutom en liten del av försäljningen i arenans sportbar får klubben leva med att intäkterna i samband med matcher hamnar i utomstående företags kassakistor. Klubben får bland annat betala för sin egen reklam.

Publiken spelar också stor roll för Djurgården hockeys framtida ekonomiska status. Årets publiksnitt låg på 6|865 personer, i en arena som tar 13|850. Till kommande säsong flyttar man tillbaka in i grannhallen Hovet _ som har betydligt mindre publikkapacitet.

TT: Hur går det ihop med målet att locka dit mer publik?

Slutspel eller inte slutspel är en annan avgörande faktor. Utan ett framgångsrikt lag på isen spelar det mindre roll hur mycket djurgårdsfolket än jobbar bakom kulisserna. Därför planerar klubben _ även i det trängda ekonomiska läget _ att lägga fem miljoner på spelarköp under året.

TT

Mer läsning

Annons