Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmiljöombud hotar stoppa all busstrafik i Borlänge

Arbetsmiljöombudet för Dalatrafik ger sig med kraft in i frågan om stöket på busslinje 3 i Borlänge.
– Det finns ingen anledning att vara upprörd över Länsstyrelsens polisanmälan, säger Dalatrafiks produktionschef Bengt Benjaminsson.

Till SVT Dalarna säger arbetsmiljöombudet Per Lundqvist att han kan stoppa all busstrafik i Borlänge.

Reaktionen kommer efter att Länsstyrelsen polisanmält de pensionärer som åkt med på busslinjen i Dalatrafiks regi för att förbättra situationen.

SE MER: Juristen om länsstyrelsens polisanmälan mot Dalatrafik.

SE MER: Dalatrafiks vd om anmälan: "Jag är förvånad".

Lundqvist vill ha ett slut på den bråkiga arbetsmiljön på linje 3.

Dalatrafiks produktionschef Bengt Benjaminsson vill inte kommentera utspelet.

– Jag har ingen information om i vilket sammanhang han säger det här. Jag förstår det som att han menar en åtgärd om Somaliska PRO försvinner från linje 3. Det finns ingen anledning att vara upprörd över polisanmälan som Länsstyrelsen lämnat in. Vi har i dag ordning på linje 3. Med insatsen från Somaliska PRO har situationen markant förbättrats under de senaste veckorna.

Så pensionärerna blir kvar på bussen?

– De kommer att vara kvar tills vidare. Vi vet inte om det blir någon förundersökning från polisen. Vi har inte fått ta del av det material Länsstyrelsen lämnat till polisen, säger Benjaminsson.

Texten uppdaterad med kommentarer från Dalatrafik. DT söker Per Lundqvist för en kommentar.