Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen för senfärdig?

Arbetsförmedlingen fattade beslut om att trafikskadade Niclas Björklund skulle få en specialstol så han skulle kunna jobba.
Innan stolen kom fick Niclas en ny skada.
Nu har han JO-anmäld Arbetsförmedlingen och arbetsterapeuterna i Mora.

Niclas Björklund råkade ut för en trafikolycka år 2000. Sedan dessa dras han med en allvarlig ryggskada och minnesproblem.

Efter många års sjukskrivning och mycket letande hittade han en arbetsgivare som var beredd att chansa på honom trots skadorna.

Niclas nya jobb blev att köra glassbilen. Men för att klara det långsiktigt på heltid behövde han dels en specialanpassad stol dels en backkamera.

Arbetsförmedlingen fattade beslut om stolen den 30 april.

Och sen dröjde det och dröjde och dröjde...

Under tiden som Niclas Björklund väntade kom han överens med arbetsgivaren om börja jobba heltid. Den nya stolen skulle ju komma när som helst och göra det möjligt.

Och så körde han över ett gupp....

Ny skada, att jobba heltid blev omöjligt. Han fick gå ned till 60 procent igen, med dålig ekonomi som följd - för att inte tala om smärtorna.

Stolen hade fortfarande inte kommit. På arbetsförmedlingen förklarade man att det berodde på semestrar.

Men Niclas Björklund är inte den som ger sig i första taget. Det blev telefonsamtal hit och dit, besök hos stolföretaget, kontroll med facket med mera.

Stolen kom till slut - då skrevs den 10 september.

Den hjälp han behöver för att klara minnesskadan har han dock inte sett röken av.

Med den nya kör han visserligen någotsånär smärtfritt. Men även med den nya skadan och utan hjälp till minnet klarar han inte heltid.

I sin anmälan till JO skriver Niclas Björklund att han på grund av arbetsförmedlingens senfärdighet både får stå ut med sämre ekonomi, har haft utgifter för att själv se till att stolen kom till slut och dessutom fått offra mycket tid på den saken, tid som han hellre hade tillbragd med sin lilla dotter.

Det är nu upp till JO att avgöra av Arbetsförmedlingen varit för senfärdig.