Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vargfrågan verkligen en miljöfråga?

Annons

Jag har i min enfald trott att Sverige styrdes av våra folkvalda riksdagsmän och den därefter tillsatta regeringen. Så tycks dock ej vara fallet har jag numera förstått. Rauona Burman från Naturvårdsverket är ett nytt namn som dök upp häromdagen och klargjorde att eftersom en EU-kommissionär eventuellt kunde kritisera Sverige så skall cirka en miljon svenskar som befolkar Sveriges så kallade glesbygd överge landsbygden som i stället skall överlämnas till våra rovdjur.

Centerpartiet har tidigare uppfattats som ett parti som värnar om landsbygden och dess befolkning. Detta parti har tilldelats miljö- och landsbygdsdepartementen och borde därigenom kunna ta tag i detta och se till att vargen förpassas dit den hör hemma så att vi landsbygdsbor kan fortsätta vår livsföring som vi gjort i många generationer.

Jag tar gärna emot alla våra urbaniserade medmänniskor så att de kan koppla av i vår fina natur och härliga miljö. Jag är inte rädd för EU (men jag är rädd för vargar) utan föreslår att Sverige låter pröva frågan om Sveriges vargpolitik. Finland har framgångsrikt gjort detta tidigare. Till länets centerpartister vill jag lämna följande råd: Ta och hjälp er partiledare och hennes ministrar att ta tag i dessa frågor annars hotas ju hela ert parti av utplåning om två år. Se till att vargfrågan flyttas till rätt instans!

Jag såg att Älvdalens kommunalråd skriver brev till landshövdingen. Ett steg i rätt riktning, men det krävs att fler ställer upp och driver dessa frågor om vi ska ha den levande landsbygden kvar.

Fäbodbrukare sedan 60 år som aldrig jagat