Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Sverige alltför öppet?

Sverige har alltid varit ett öppet land för flyktingar (invandrare är en helt annan sak) och kanske alltför öppet för nu kan vi helt plötsligt inte bara stänga gränserna. Vi kan inte heller, enligt FN, stänga för anhöriga att ansluta till sina familjer som finns i Sverige. Det har jag inget emot alls.

Men, någon ska betala för allt också och i en kommun som Borlänge med jättestor bostadsbrist samt väntande nyinflyttning tack vare alla affärer som ska öppnas, så vete gudarna hur det ska lösas. Vet heller inte hur många som får bo i en lägenhet ur brandsäkerhetssynpunkt. Det kan lätt bli 20 i en tvårummare.

Så till er alla som skriker att vi kan ta emot ännu fler flyktingar så säger jag: Låt dem bo hos er då för inte vill ni väl att de ska bli uteliggare det första de blir i det nya landet?

Bengt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare