Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är mitt barn mindre värt?

Arg och besviken känner jag mig efter jag lämnat mitt barn på förskolan. På avdelningen är det kort om personal. Det är två lärare per 19 barn. Ingen vikarie då man har infört inofficiellt vikariestopp. Två lärare ska hinna med 19 barn där fem är 1-3 år. Hur i hela friden tänker Borlänge kommun?

Har Skolverket gett Borlänge kommun en egen läroplan? Vad säger Lärarförbundet om lärarnas arbetsbörda och arbetsmiljö? Och som grädde på moset träffar jag en mamma från annan förskola. Nej då, hon ser inte sådant.

Där finns tre fröknar, praktikanter och språklärare. På eftermiddag är det mer personal än barn. Barnen får sin tid med fröken och lär sig mycket. Men det får inte mitt barn? Hur går det ihop för den förskolan? Hur har de råd? Ska det inte vara lika villkor för att få pedagogisk omsorg för svenska respektive nyanlända barn? Ska personal på min förskola gå på knä fram till klockan 16 för att föräldrarna jobbar och bidrar till samhällets välfärd? Är inte mitt barn värt lika mycket?

Arg och besviken men inte förvånad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare