Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen seger för IBF Falun

IBF Falun besegrade Caperiotäby med 6–3 i Superligan.
Lagets första seger för säsongen.
– I dag var vi mer noggranna än i tidigare matcher, säger tränaren Andreas Lundmark.

Annons

Efter tre förluster (en av dem efter förlängning mot Pixbo) var Falun i stort behov av en trepoängare i matchen mot Täby.

Den kom också och sett över 60 minuter så var Falun det bättre laget, även om Mattias Carlgrens femminutersutvisning i mitten av den tredje perioden, hade kunnat förstöra seger lagets segerchanser.

– Det är precis sådana grejer jag varnat killarna för och det är inte okej att ta den utvisningen.

Nu blev det bara ett mål för gästerna i det numerära överläget, reduceringen till 3–5, och de sista dryga fyra minuterna kunde hemmalaget relativt enkelt hålla undan.

Segern grundlades i den andra perioden när Falun gick från 2–1 till 5–1.

I säsongens tre första matcher hade Falun släppt in 24 mål, nu var det fokus på försvarsspelet och det resulterade i bara tre insläppta mål.

– Två av dem var i boxplay så vi släppte bara in ett mål i spel fem mot fem. Jag tycker ändå att vårt försvarsspel sett bra ut även i tidigare matcher, men då har vi tappat för mycket bollar i farliga lägen.