Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen mål av Davies

Annons

Som han har längtat _ att få göra mål för sitt Hammarby.

På söndagen kom första fullträffen för Charlie Davies och den var mycket viktig. Hammarby vann med endast 1_0 mot KÍ Klaksvik i Intertotocupen och de får se upp i returen.

KÍ Klaksvik från Färöarna är ett lag som Hammarby ska besegra med fyra, fem mål. Man ställde upp med sex spelare som inledde derbyt mot Djurgården i tisdags och fick en drömstart. Redan i den tredje minuten nickade Charlies Davies in 1_0 inför 1|633 åskådare på ett ödsligt Råsunda. Amerikanen blev tokglad och sprang runt med armarna i vädret. Tidigare har Davies spelat nio matcher, varav fem från start, i allsvenskan utan att göra mål. Den här gången använde han huvudet vilket visade sig vara rätt. Med fötterna har Davies en klart begränsad teknik och det är inte bara otur att han inte gjort mål tidigare _ trots mängder av målchanser.

Tempot var högt i början, med snabba passningar och ett par farliga inlägg från kanterna. Men Klaksvik-spelarna sjönk allt längre ner på egen planhalva och Bajens bolltempo sjönk ju längre halvleken gick. Man lyckades aldrig spela sig igenom den täta försvarsmuren och när man väl fick några lägen stod Klaksviks målvakt Meinhartdt Joensen i vägen. Joensen gjorde flera bra räddningar, framför allt efter nickar från Bajenspelarna.

Klaksvik spelade inte många minuter på Hammarbys planhalva, men de hade en bra möjligt i vardera halvlekarna. Paul Clapson fick fritt läge vid straffområdeslinjen efter 34 minuter sedan mittbacken Chrstian Traoré missat en bakåtpassning, men skottet gick strax utanför Erland Hellströms vänstra stolpe. Hellström fick också göra en räddning i den andra halvleken, men för det mesta stod han sysslolös.

Returen spelas lördagen den 30 juni i Klaksvik, som är nästa största staden på Färöarna med 4|645 invånare. Det bör inte vara några som helst problem för Hammarby _ även om ledningen är skör.

TT

Mer läsning

Annons