Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

-Äntligen kan vi börja dansa

-Vi är så glada över att få komma i gång igen. Det har varit ett tungt år för oss, säger Johanna Hurtig, Kulturpalatset Persborg.
En vattenskada försenade terminsstarten för Kulturpalatset med flera veckor.
-Den åttonde oktober startar vi grupperna, säger Johanna.

Sedan flera år tillbaka har Kulturpalatset haft alla sin verksamhet i en villa i Sjurberg, nära Persborgs brygga. När lokalerna dömdes ut fick föreningen nya under Koppjärks gamla lokaler mitt i Rättvik.

-Vi flyttade in under januari och februari och startade grupper så snart vi fått ordning på lokalerna. Lokalerna har fungerat bra, framför allt är det bra med två danssalar som vi har nu.

Under sommaren drabbades Kulturpalatset och även föreningen Rockfelan som har replokaler i samma byggnad som Kulturpalatset av vattenskadan.

-Under sommaren är det mindre verksamhet, men en mindre danskurs vi hade under sommaren fick flyttas. Att en vattenskada tar tid att reparera är förståeligt och ingenting vi kunde göra något åt. Tyvärr tror jag vi tappat en del nya medlemmar på grund av den sena terminsstarten, men många av de gamla medlemmarna kommer tillbaka, säger Johanna.