Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen en framgång – Ekström trea i DM

Mattias Ekström har hittat farten igen i DTM.
På Zandvoort blev han trea efter två märkeskamrater i Audi.
– Vi har tre race kvar av säsongen och något av dessa ska jag vinna, sade han efteråt, stärkt av framgången.

Annons

Han kom till start efter att ha blivit poänglös i de två senaste racen. På den holländska banan stod han i den femte startrutan efter kvalet och hade fyra teamkollegor framför sig på gridden.

Racet blev aningen stökigt och stört av regn som gjorde banan hal. Två gånger tidigt i tävlingen tvingades säkerhetsbilen ut på banan.

Timo Scheider i pole position fick motorstopp i starten och Mike Rockenfeller och Edoardo Mortara tampades om förstaplatsen. Bakom dem fick Mattias Ekström jobba hårt för att försvara sin tredjeplats. Det var mästerskapsledaren Gary Paffett, Mercedes, som uppvaktade honom och ett tar var han förbi under några varv.

– Vi gjorde ett tidigt andra depåstopp och då passerade jag Gary igen. Jag blev lite förvånad att jag tog mig förbi, men jag tror att han hade strul i sitt andra depåstopp, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

Snickarboföraren blev av med uppvaktningen sedan Martin Tomczyk försökte ta sig förbi Paffett. De kolliderade och Paffett försvann ned genom fältet.

Efter det gick Mattias Ekström in för att bevaka sin tredjeplats.

Mortara vann före Rockenfeller.

– Självklart hade det varit roligt att stå högst upp men jag hade inte den optimala farten varken i kvalet eller race för att kunna utmana. Jag kan leva med en tredjeplats i dag.

Gary Paffett, som blev åtta, behåller ledningen i mästerskapet. Men den krympte. Närmast hotar Jamie Green, Mercedes. Mattias Ekström ligger sjua.